Meldal Kommune tildeler hvert år næringsprisen Årets entreprenør til en lokal bedrift. Med sitt rike og varierte næringsliv, mangler det ikke på verdige kandidater i Meldal. Formannskapet har vurdert flere kandidater, og kommet til at LW Entreprenør, med forretningsadresse Løkken Verk er en fortjent vinner i 2018.

Lykkes på bortebane

Årets prisvinner opererer i et tøft marked, men har klart seg godt gjennom flere år. De har lyktes å bygge opp en slagkraftig bedrift innenfor entreprenørmarkedet. Bedriften har bevisst satset på oppdrag i et større geografisk område og utfører i dag grunnarbeid i både Trøndelag og på Nordmøre. Selskapet har fått et godt fotfeste i Trondheimsregionen. Helt ukjent er de heller ikke på hjemmebane, de skaffet seg viktige oppdrag da Svorka skulle bygge ut fiberkapasiteten i Orkdal og Meldal. På vinterstid har bedriften lyktes å skape aktivitet blant annet ved oppdrag på lokale fylkesveier. Av oppdragsgivere finner vi både Mesta og NCC.

Gasellebedrift

Bedriften er ikke helt ukjent med å bli lagt merke til. I 2015 fikk de utmerkelsen Gasellebedrift av avisa Dagens Næringsliv. For å komme på denne lista, må bedriften de siste fire åra ha hatt omsetning på over én million kroner, levert godkjente regnskaper, minst doblet omsetningen, hatt positivt samlet driftsresultat, og omsetningsvekst hvert år. Fra å være en tomannsbedrift sysselsetter bedriften i dag 15 ansatte. I tillegg leier firmaet inn ekstra ressurser ved behov.

Høytidelig overrekkelse

Meldal kommunes pris, Årets entreprenør, deles ut for å stimulere til nyskaping og vekst. LW Entreprenør fyller flere av vilkårene som ligger til grunn for prisen. Statuttene for prisen er vedtatt av kommunestyret i Meldal. Premien består av en pengesum på kroner 20 000,-, et diplom og blomster. Prisen deles ut under middagen i forbindelse med årets siste kommunestyremøte den 12. desember 2018 og er den åttende i rekken av prisen Årets entreprenør Meldal kommune har delt ut. Tidligere prisvinnere