Meldal kommune har inngått en samarbeidsavtale med den nasjonale foreningen BUA. Sammen skal vi arbeide for at barn og unge får oppleve økt deltakelse og inkludering i helsefremmende aktiviteter uten å kjøpe dyrt utstyr. Målet er at alle barn og unge skal få muligheten til å bli mer fysisk aktive. En må ikke eie alt utstyr selv for å prøve ulike aktiviteter.

Les mer om BUA-ordningen her

Samarbeidet med BUA gir oss nye muligheter innenfor IT-verktøy for administrasjon av utlån, synliggjøring, markedsmateriell, nettverk og løpende støtte i etableringsfasen vi nå er inne i. I tillegg vil vi kunne få statistikk og nøkkeltall over utlånet.

BUA Meldal deltok på sin første nettverkssamling i Oslo i begynnelsen av juni. Dette resulterte i mange gode ideer, engasjement og nye nettverkskontakter. 19. juni reiser representanter fra Meldal Frivilligsentral, NAV Meldal, Idrettsrådet og folkehelsekoordinator til Steinkjer og Levanger for å besøke BUA-ordningene der.

Å låne utstyr er både smart, gratis og miljøvennlig
BUA Meldal blir å finne i andre etasje på Frivilligsentralen, Orklaveien 2 – i det såkalte HOB-bygget. Lokalene skal males og innredes, og vi skal kjøpe inn utstyr. Barne-, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir) har bevilget kr. 150.000 til utstyr, noe som kommer godt med.

Har du utstyr liggende som ikke er gått ut på dato, er velfungerende, i god stand og som du ønsker å gi i støtte til BUA Meldal, ja, så merk deg mandag 10. juli kl. 17.00-20.00. Da holder vi dørene åpne for innsamling av utstyr. Det kan være alt fra kart og kompass, sitteunderlag, hjelmer, redningsvester, skiutstyr, snowboard, kjelker, akebrett, til fiskestenger, pulk, sparkesykler, skateboard, ryggsekker, telt, skøyter og isbor. Vi tar imot det meste av utstyr så lenge det er i god stand, og det bør helst ikke være mye eldre enn 5 år. I første omgang samler vi ikke inn bekledning. Velkommen innom – vi gleder oss!

Følg BUA Meldal på Faceboook for oppdateringer

Hilsen BUA Meldal